Hörgeräte mit dem Fernseher/ TV verbinden

Beperkte hoorzitting beïnvloedt bijna alle gebieden van het leven. De feitelijk ontspannende televisie is een uitdaging voor veel dagelijkse uitdagingen, omdat gehoorproblemen het plezier van televisie beperken. Gelukkig zijn moderne hoortoestellen niet langer uitsluitend ontworpen voor de versterking van dagelijkse gesprekken. In plaats daarvan openen ze nieuwe mogelijkheden van participatie en normaliteit om gehoor te horen door de verbinding met externe apparaten.

televisie met gehoorschade

Niet alleen uw eigen plezier van televisie is verminderd, er kan ook een collega -interactie zijn - zoals de familie, vrienden of partners - ook getroffen door de situatie. Vaak kan dit zelfs een eerste indicatie zijn van het horen van reductie. Als u uzelf en uw huisgenoten de gebruikelijke televisie -ervaring terug wilt geven, hebt u verschillende opties:

  • TV -hoofdtelefoon : meestal de eerste (overgangs) oplossing wanneer de luide televisie de zenuw neemt. Er is echter een niet -onstuimig probleem: samen is televisie niet langer mogelijk bij het gebruik van de hoofdtelefoon, omdat het geluid luid of via de hoofdtelefoon wordt uitgevoerd.
  • Hoorzittingsprogramma's van tv : Het hoortoestel Acoustician kan bepaalde televisieprogramma's configureren, die vervolgens in de relevante situaties worden gebruikt. Vooral met hoge spraakaandelen zoals in het nieuws, ondersteunen deze programma's het gehoor begrip. In het geval van taal die optreedt met achtergrondgeluiden en/of muziek, kan het snel onbegrijpelijk worden.
  • TV streamer : met de extra accessoires wordt directe geluidstransmissie van de televisie naar het hoortoestel mogelijk gemaakt. In vergelijking met de bovenstaande opties is het resultaat een optimale combinatie van gehoorkwaliteit en aangepast volume voor alle collega. Ondanks de verbinding met de hoortoestellen, kan andere heden het geluid in hun gewenste volume horen. Verdere verbeteringen in het geluid kunnen worden aangepast via overeenkomstige apps.

Verbind hoortoestellen met de televisie

In de tussentijd bieden alle grote fabrikanten van gehoorapparaten geschikte tv -streamers aan hun gehoorapparaten. Om een ​​verband te leggen tussen het hoortoestel en de televisie, moeten zowel tv -streamers als televisie als streamers en gehoorapparaat worden gekoppeld. Nadat u de koppeling eenmaal hebt gemaakt, worden de apparaten meestal automatisch aangesloten wanneer u wordt ingeschakeld. Voor een deel is het mogelijk om verschillende hoortoestellen te koppelen aan het tv -bindende nummer. Het exacte proces van verbinding en koppeling is vergelijkbaar, maar is fabrikant -specific. Het koppelingsproces van sommige geselecteerde streams van de meest populaire merken wordt hieronder weergegeven.

TV -adapter voor gehoorapparaten

Verschillende fabrikanten van gehoorapparaten bieden tv -adapters voor hoortoestellen om de televisie -ervaring terug te geven. Een selectie van de meest populaire fabrikanten is hier te vinden:

oticon verbindt hoorapparaten met televisie

oticon tv-adapter 3.0 : Oticon's tv-adapter is eerst verbonden met een stroombron. Er zijn vier verbindingsopties beschikbaar voor verbinding van de televisie naar de adapter, waarbij de fabrikant zelf aanbeveelt om Toslink te gebruiken, omdat dit is hoe de beste geluidskwaliteit wordt bereikt. De laatste voorbereidende stap moet de koppeling van de hoortoestellen zijn met de tv -adapter. U kunt alleen een adapter per hoortoestel aansluiten, maar de adapter zelf kan worden gekoppeld aan een willekeurig aantal apparaten. Om dit te doen, moet het batterijcompartiment van de hoortoestellen worden geopend en vervolgens opnieuw gesloten. Breng de geactiveerde hoortoestellen in de buurt van de adapter of leg ze erop. Zodra de LED's continu blauw schijnen, is de paring compleet. Nu kan de Range -editie van de televisie worden geactiveerd in de programmaselectie zolang ze binnen handbereik zijn.

Als u eigendom bent van afstandsbediening , kunt u ook beginnen met streamen via de tv-adapter en op afstand naar de afstand Televisietoon tot 15 meter. Als uw hoortoestel geen Bluetooth heeft, kunt u de streamer pro gebruiken. Uw hoortoestel Acoustician hoeft slechts één keer de hoortoestellen te koppelen aan de streamer per, dan hebt u de optie om de voordelen van de tv -adapter te gebruiken.

Phonak Connect hoortoestellen met televisie

phonak tv-connector : De tv-connector van Phonak moet eerst worden verbonden met een stroombron en op de televisie verbonden zijn. Uw hoortoestellen kunnen worden gekoppeld door op de verbindingsknop van de connector te drukken als de eerste minder dan één meter verwijderd is. Een bevestigingstoon geeft de succesvolle verbinding aan. Na de eerste koppeling worden de hoortoestellen automatisch aangesloten zodra ze binnen handbereik zijn.

Resound hoortoestellen verbinden met televisie

Resound tv streamer 2 : Resound's streamer is ook verbonden met een stroombron en uw televisie in de Eerste stap. De koppeling van het gehoorapparaat wordt geactiveerd door het batterijcompartiment van de hoortoestellen kort te openen en gesloten. Batterijapparaten moeten even in de lader worden geplaatst en opnieuw worden verwijderd. Tegelijkertijd moet de koppelingsknop op de streamer worden ingedrukt om de paring te activeren. Succesvolle verbindingsproductie wordt bevestigd met een toonreeks en u bent klaar om de streamer te gebruiken voor televisie. U kunt ook op de tv-adapter zelf instellen, afhankelijk van of u gehoorapparaten in één of bindend-eared draagt, of u nu mono- of stereo-geluid wilt ontvangen.

Widex Connect hoortoestellen met televisie

widex tv play : zodra het Widex TV-spel is verbonden met de televisie, de koppeling met De hoortoestellen kunnen plaatsvinden. Om dit te doen, open de batterijcompartimenten kort, sluit ze opnieuw en breng de apparaten dicht bij het station. Een lichtsignaal is de indicator van succesvolle paring. Het luisterplezier kan ook worden aangepast in volume en geluid via de app.

Starkey Connect hoortoestellen met televisie

Starkey TV 2.4 streamer : Verbind de streamer met elektriciteit en televisie. Om hoorapparaten en tv -streamers te verbinden, schakelt u de eerste kort uit en wacht even tot u ze opnieuw inschakelt. De hoortoestellen moeten in de buurt van het streamerstation zijn, zodat een koppeling succesvol is. Indien hieronder gebruikt, kan streaming worden gestart via de app en genoten op een bereik van 10 meter.

Signia -hoortoestellen verbinden met televisie

Signia stroomline tv : Uw stroomlijn moet eerst worden aangesloten en ingeschakeld op de elektriciteit en uw televisie. Schakel vervolgens uw hoortoestellen uit en weer door. Om de automatische koppeling te starten, zet je je hoortoestellen op de streamer. De verbinding was succesvol als beide LED's continu blauw schijnen.