Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

oorziekten - ontstoken oorcanal

Therapie, symptomen en oorzaken van een gehoorontsteking

Wanneer het gehoorgang in het oor ontstoken is, is de ontsteking meestal allergisch, schimmel of bacterieel. Niet alleen de huid zelf, maar ook de onderhuidse huid in de buitenste gehoorgang wordt beïnvloed. Soms is zelfs de trommelbont of de hele oorschelp wordt aangestoken. In dit geval is er sprake van myringitis.

Dit artikel geeft u informatie over de ontsteking van de hoorzitting. U kunt alles over de oorsprong en de oorzaken van het verdienen van ontstekingen ontdekken. We verklaren de symptomen en alles over diagnose bij de arts en therapieën. Onze experts op het gebied van gehoorapparaten beantwoorden graag alle vragen die u heeft. U bent van harte welkom om ons te schrijven of te bellen. Ons advies vindt plaats zonder verplichting en gratis.

hoe komt het om gehoord te worden?

Vaak zijn microtrauma's de trigger voor het horen van ontsteking. Een typisch voorbeeld is kleine huidletsels, die zich voordoen, bijvoorbeeld wanneer de oren intens worden gereinigd. Meestal wordt een wattenstaafje gebruikt. Dan is de horende huid beschadigd, wat de bovenstaande gevolgen heeft.

allergische reacties en sensibilisatie van de huid kunnen hiervoor ook de reden zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door bepaalde haar wasmiddelen of andere kunstmatige middelen. Voorbeelden zijn zeep of haarsprays. Verhoogde botvorming of chronische otitis media kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de bovengenoemde ziekte. Ontsteking van het gehoor kan zelfs worden veroorzaakt door dermatitis, psoriasis of neurodermatitis.

de symptomen

De typische symptomen van het verdienen van ontstekingen omvatten een sterke jeuk, of zelfs ernstige oorpijn die kan volgen. Deze kunnen vooral worden gevoeld als je iets kijkt of in het ontwerp zit. De geluidsuitvoer in je oren kan ook worden gestoord. Als gevolg hiervan kunt u alleen de gestoomde tonen waarnemen. Ze zijn niet duidelijk of duidelijk. Soms gezwollen ook je gehoorgang door een ophoping van slijm. Dit soort ontsteking kan droog optreden met de juiste huidschalen of in een voedzame vorm met een secretie. In zeer zeldzame gevallen wordt zelfs het omringende botweefsel beïnvloed.

De diagnose van het horen van ontsteking

Allereerst moet u uw gehoorgang voelen en inspecteren. Dat doet een dokter. Een abces of een furunkel kan de reden voor het geheel zijn. Het is belangrijk om te controleren of er pijn optreedt wanneer de oorbeker wordt ingetrokken. In elk geval moet u uw nekneuzen raadplegen. Dit moet de ontsteking nader bekijken. Een hoortest en een beoordeling kunnen ook helpen, of een uitstrijkje of reiniging van het hoorpad.

Hoe wordt gehoorontsteking behandeld?

Het is belangrijk dat de zwelling van de oorplissie -ontsteking afneemt en dat defecte gehoor kan worden hersteld. Het voorwaardelijke gehoorverlies kan dan worden verminderd. De eerste moet daarom een ​​reiniging van de gehoorgang zijn. Zodra de arts een duidelijke bevinding heeft, kunnen crèmes of zalven worden gebruikt met het juiste medicijn. Als er een ernstig geval is, is de toediening van antibiotica soms noodzakelijk. In de meeste gevallen is de ontsteking echter relatief eenvoudig te controleren en te behandelen.