Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

High -Sound hoorzitting - Definitie

Het hoge hoorzitting is de meest voorkomende uitdrukking van gehoorreductie en kan worden gevonden in licht, medium en hoge niveaus. Een hoorzitting met een hoge groep hoog kan de reden zijn om een ​​mate van handicap te bepalen. Het is typerend voor dit soort gehoorverlies dat het beperkt is tot het hoogfrequentiebereik. Hoogtoon gehoorverlies moet worden geclassificeerd als een subvorm van de Presbyakusis )

 • Ruisvervuiling
 • ziekten
 • Genetische aanleg
 • Symptomen: herken het gehoor van de hoorzitting meer

  Hoge frequenties zijn moeilijk voor mensen die last hebben van de badmeesterhoorzitting. Frequenties uit 2000 Hertz worden tot de hoge tonen geteld. In gesprekken zijn sommige geluiden - zoals S, F of H - bijzonder moeilijk te horen, met een algemeen saaie perceptie van de omgeving. Evenzo blijven hoge stemmen, twittering vogels, evenals hoge -frequentie signalen (bijv. Piepen als een signaal van de gesloten was) ontoegankelijk voor de getroffen die. Het is vooral opvallend bij het vinden van het feit dat het gehoorvolume meestal ongewijzigd blijft en dat alleen het gevoel van een meer onduidelijke gehoorperceptie ontstaat.

  De symptomen van verschillende intensiteit brengen ook

  uit, afhankelijk van de expressie van gehoorverlies met hoge frequentie:

  Diagnose van een gehoorgeluid horen

  Voor de diagnose van hoog -sound gehoorverlies wordt eerst een hoortest uitgevoerd en wordt een audiogram gemaakt. Het type gehoorverlies en de mate van beperkingen kunnen worden bepaald uit het audiogram. In het geval van een gehoorgeluid, een afval uit 2000 Hertz en hogere shows in het audiogram.

  High -Sound hoorhoor audiogram

  In dit audiogram is de curve die typisch is voor een gehoorgeluid te zien. Vanaf 2000 druppelt Hertz zowel bot- als luchtbuis aanzienlijk met toenemende frequentie. Dit betekent dat de patiënt veel erger kan horen op dit gebied.

  Behandeling: behandel hoog -frequentie gehoorverlies

  Met een gehoorapparaat kunnen en moeten de verloren frequenties normaal gesproken weer hoorbaar worden gemaakt. Als de behandeling ontbreekt, kan er anders een moeilijkheidsconcentratie, onzekerheid en/of agressie zijn. Medicinale of operationele behandelingsmaatregelen zijn niet mogelijk.