Hörgerät für Katzen | MySecondEar

hoortoestel voor katten

Veel kattenbezitters zijn op zoek naar manieren op internet, in boeken of gespecialiseerde tijdschriften om iets te doen aan het gehoorverlies van hun katten. Andere eigenaren van hoorzitting -bekeken katten krijgen advies van een dierenarts.

Vaak worden katten met witte vacht beïnvloed door doofheid of alleen door gehoorverlies, hoewel elke andere kat kan worden beïnvloed, maar niet zo vaak als bij katten met witte vacht.

Velen van hen komen zeker ook advertenties tegen waar u op zoek bent naar hoorzitting -gekatten. Het doel van dit project was om een ​​gehoorapparaat te gebruiken door een hoortoestel akoestiek voor een kat. Veel eigenaren van dergelijke katten namen deel aan deze studie.

Een akoestische meester uit Oost -Frisia, die in 1995 een gehoorapparaat voor honden ontwikkelde, voerde studies uit naar meer dan 40 katten samen met veterinaire experts van een Duitse universiteit. Na een jaar was het duidelijk dat veel van deze katten uit het onderzoek niet doof waren, maar alleen moeilijk te horen. Alle katten waren gezond genoeg om de operatie goed aan te kunnen.

Deze katten werden een buis gebruikt voor het hoortoestel. Een digitaal hoortoestel wordt gebruikt dat de oogst van de katten niet sluit. Met deze methode kunnen deze katten de gebruikelijke akoestische signalen in de hersenen ongewijzigd blijven verwerken. Voor deze katten zijn geluiden die ze niet langer vóór de operatie konden waarnemen.

Het geluid wordt gegeven door de open oorgang. Het kleine formaat van het hoortoestel is erg belangrijk bij katten, anders zou je het hoortoestel kunnen afbreken. De akoestische meester testte het apparaat zelfs gedurende twee jaar onder extreme omstandigheden zoals in een sauna of met zeer koud water. Pas toen duidelijk was dat het hoortoestel gratis kon worden gedragen, begonnen de tests op de katten.

In de tussentijd is de door de operatie gecreëerde wond zeer goed genezen. In de komende dagen kan het hoortoestel worden bevestigd aan de oren van de katten. Het hoortoestel is aanvankelijk erg zwak gezet, zodat de kat niet bang maakt als hij plotseling lawaai hoort dat ze niet meer heel lang kon horen. Het apparaat werd echter geprobeerd na de bewerking in de katten door golven over te dragen via een computer.

De katten reageerden zeer positief op het apparaat. Veel eigenaren zijn erg blij om hun gehoorbeperking weer te zien. Dit hoortoestel kan deze katten helpen om een ​​beter leven te leiden.