Hörgeräte Filter wechseln - Anleitung & Tipps

Als u uw hoortoestel lange tijd wilt behouden, moet u voorzichtig zijn. Een deel van deze zorg is de regelmatige verandering van het Cerumen -filter. Cerumen, beter bekend als oorwas, wordt geproduceerd door elk zoogdier, inclusief elke persoon. Omdat uw hoortoestel in en op uw oor zit, komt het onvermijdelijk in contact met Cerumen. Het Cerumen -filter wordt gebruikt om de hoortoestellen tegen de secretie te beschermen.

Waarom is een cerumenfilter zo belangrijk?

Het oor voelt het gehoorapparaat luidspreker als een vreemd lichaam dat het probeert te verwijderen met overmatige cerumenproductie. Daarom worden mensen die een gehoorapparaat dragen vaak beïnvloed door een sterke oorwasproductie. In feite is de oorafscheiding zeer schadelijk voor de apparaten - het kan bijdragen aan de blokkade van de spreker, de vervuiling van de batterijen of om de technologie te beschadigen. Het Cerumen -filter produceert een barrière tussen het oor en het gehoorapparaat om dergelijke schade aan het gehoorapparaat te voorkomen.

Waarom moet het Cerumen -filter worden schoongemaakt en gewijzigd?

De door het filter verzamelde oorwas leidt in de loop van de tijd tot een constipatie van de Cerumen -bescherming. Dit resulteert in een beperking bij het horen. Dus als u de optimale gehoorprestaties van uw hoortoestel wilt ontvangen, moet u het niet doen zonder de regelmatige reiniging van de apparaten en een periodieke wijziging van het filter.

Hoe vaak moet het Cerumen -filter worden gewijzigd?

Hoe vaak de verandering moet plaatsvinden, hangt af van de individuele cerumenproductie. Dit is ongeveer elke 4-8 weken nodig, maar kan sterk variëren. Om het juiste moment voor uw hoortoestellen te herkennen, moet u uw filters regelmatig controleren op constipatie. Een verminderd volume of verlies van uw gehoorkwaliteit kan een indicatie van constipatie geven en een beoordeling hebben.

Kan ik ook mijn filters schoonmaken in plaats van ze te veranderen?

In principe is het mogelijk om filters schoon te maken en eerst een verandering te vermijden, maar het is niet raadzaam. Aan de ene kant zijn niet alle filters geschikt voor het reinigen. De vraag rijst ook of de inspanning de moeite waard is in vergelijking met de prijs van een nieuw filter. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat cerumenfilters werden geproduceerd als een wegwerpproduct. Het reinigen moet dus worden verdeeld en er moet een daadwerkelijke wijziging worden aangebracht om de gehoorkwaliteit te garanderen.

Wijzig

Cerumen -filter - zo werkt het

Hoe precies het filter van uw hoortoestel kan worden gewijzigd, hangt af van het type hoortoestel dat u hebt en of het is uitgerust met paraplu of koepels. Om de verandering te voltooien, hebt u een klein hulpmiddel nodig (hoortoesteltool), dat niet altijd is opgenomen. Indien nodig moet u dit bovendien verwerven. U kunt het vereiste materiaal vinden hier .

Met de ene zijde van het mini -gereedschap kunt u het oude filter uit het hoortoestel halen, het nieuwe filter met de andere gebruiken. Hoe de verandering van cerumenbescherming in detail werkt, is te zien in deze video .

Wijzig

CERUMEN FILTER-STEP-per-stap instructies

  1. Haal een nieuw filter uit de verpakking.
  2. Plaats de staaf met de zijkant met een kleine haak op het oude filter.
  3. Verwijder het oude filter.
  4. Draai de staaf met 180 graden.
  5. Gebruik het filter met deze pagina in dezelfde opening waaruit u de oude hebt verwijderd.