Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Reparatie van hoortoestel: kosten, vast tarief, ziektekostenverzekering

Hoortoestellen zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven voor mensen met gehoorproblemen. Ze stellen de wereld in staat om de wereld beter waar te nemen en te begrijpen wat er wordt gezegd. Als uw hoortoestel echter kapot gaat of niet meer goed werkt, kan dit leiden tot moeilijkheden die het dagelijkse leven aanzienlijk moeilijker maken. In dit artikel zullen we omgaan met de reparatie van gehoorapparaten en kijken we naar hoe een gebroken hoortoestel te repareren.

e s geeft verschillende redenen waarom een ​​hoortoestel moet worden gerepareerd. Vocht is de grootste vijand van de gevoelige componenten in gehoorapparaten en kan leiden tot vroege veroudering en defecten. Het is niet ongewoon dat dit leidt tot een functioneel falen. De schrik is vaak groter dan het veronderstelde defect, en alleen de batterij of een gehoorslang hoeft te worden gewijzigd. Als andere delen van het hoortoestel worden verbroken, kan alleen een akoestiek van het gehoorapparaat helpen.

Sommige oorzaken van fout worden snel verholpen - bijvoorbeeld als de microfoon wordt geblokkeerd door vervuiling of als een nieuwe oorpas moet worden gebruikt. Naast de nieuwe oorpas bieden veel hoortoestel akoestiek dergelijke kleine reparaties als onderdeel van de garantie als een gratis service.

Tips voor een defect hoortoestel

Als u merkt dat uw hoortoestel niet goed werkt, moet u eerst zelf een paar tests uitvoeren voordat u een gehoorapparaat akoestiek raadplegen:

  • Zorg ervoor dat uw hoortoestel ook is ingeschakeld.
  • Schakel het volume in om te controleren of de volumeregeling per ongeluk is aangepast.
  • Controleer of de batterij correct zit en test uw batterij of plaats een nieuwe. Let op de levensduur van de batterij, die heel anders kan variëren, afhankelijk van de fabrikant.
  • Als u een HDO -model draagt, controleert u de slangen omdat u in de loop van de tijd kunt verslijten of breken.

Reparatiekosten van hoortoestel

Als het hoortoestel defect is en een uitgebreidere reparatie nodig is, zullen de wettelijke ziektekostenverzekering hun verzekerde vergoeden. Als de microfoon bijvoorbeeld is verbroken, worden de reparatiekosten geopend voor het onderhoudsoverzicht van de ziektekostenverzekeringsmaatschappij.

In het geval van extra betalingsvrije basishoorzaken worden alle noodzakelijke reparaties gedekt door het vaste tarief van de ziektekostenverzekeringsmaatschappij. Als u de koerier van een hoortoestel bent met verschillende extra functies, betaalt de ziektekostenverzekering een vast bedrag.

Bovendien moet u deelnemen aan de kosten als verbruiksgoederen worden uitgewisseld.

Hoortoestellen Repareren platte ziektekostenverzekering

De reparatie wordt altijd ingehouden door de akoestiek, omdat het bedrag waarmee de ziektekostenverzekeringsmaatschappij betrokken is bij mogelijke reparaties gedurende de looptijd van 6 jaar.

Reparatie en nieuwe aankoop

Het vaste tarief van de ziektekostenverzekeringen ligt tussen € 120 en € 154,7 en is meestal van toepassing op zes jaar. Daarna beveelt de ziektekostenverzekering in het algemeen aan dat de acquisitie van het gehoorapparaat. Dit geldt ook als uw hoortoestel defect is en de reparatiekosten hoger zijn dan een nieuwe aankoop. Vooral als u uw hoortoestel al enkele jaren draagt, moet u een nieuwe aankoop overwegen. Als uw hoortoestel defect is, moet u niet alleen rekening houden veel hoger comfort.

Als u zich houdt aan het wachten en onderhouden van uw hoortoestel, zou het zonder problemen lang moeten werken. Als het nog steeds breekt, zijn er verschillende manieren om het weer in gebruik te nemen. Een professional in de gehele zorg kan u helpen de beste procedure te vinden en het hoortoestel terug te brengen naar perfecte staat. Voor een leningapparaat beschermt u ook uw hoortoestel akoestisch. Velen bieden u een gratis vervangingsapparaat voor de duur van de reparatie.