Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

Hoortoestellen Waterdicht: zijn gehoorapparaten water -resistent? (Zwemmen, douche, sauna, enz.)

Gewoonlijk is water de grootste vijand van gehoorapparaten. Sterk vocht in de douche of in het zwembad gesprongen en ze worden niet langer gebruikt. Maar zijn er ook gehoorapparaten die eigenlijk waterdicht zijn?

U moet hier aandacht aan letten bij het kopen

De Meite -hoortoestellen hebben er geen probleem mee bij het spuiten of het krijgen van een beetje zweet. De situatie is anders als u uw hoortoestel in het water wilt onderdompelen. Hoortoestellen die adverteren met "waterdicht" worden beschermd tegen spatwater. Maar ze zijn niet echt waterdicht en zijn niet geschikt om te zwemmen.

>

Siemens presenteerde in 2013 een waterdicht hoortoestel. Het Aquaris -model was volledig waterdicht en kon ook de sporen in het zwembad overleven. Het was perfect voor atleten en buitenvrienden die op zoek waren naar een robuust hoortoestel. Helaas is het bedrijf gestopt met de productie en is het product niet langer beschikbaar in winkels. Sommige dragers vonden het echter vreemd om de gehoorapparaten in het water te dragen. Ze waren te gewend om het omgevingsgeluid niet meer in zwembaden te waarnemen. De geluiden van het water en andere mensen tijdens het zwemmen werden toen als vervelend beschouwd.

Dat betekent de verschillende IP -klassen

Hoortoestellen met de classificatie IP-68 kunnen korte tijd in het water worden ondergedompeld. De getallen 1-9 zeggen hoe sterk resistent een product is tegen water of stof. Dus IP 68 betekent afgebroken: volledige bescherming tegen stof en beschermd tegen de penetratie van water gedurende een onbepaalde periode.

Niettemin moeten de hoortoestellen met voorzichtigheid worden gebruikt. In het dagelijks leven betekent dit dat ze de val in het bad overleven, toevallige slijtage in de douche of in een regendouche. Maar dat betekent niet dat je er uren mee kunt zwemmen. De hoortoestellen moeten worden gedroogd na contact met water.

Maar zijn er nu waterdichte hoortoestellen?

>

Het antwoord wordt genoemd! De Zwitserse fabrikant van gehoorapparaten fonak lanceerde het waterdichte hoortoestel "Phonak Audeo Life" in 2022.

Met het Audéo Life presenteert Phonak een gehoorapparaat dat met name een actieve, sportieve levensstijl aanvulde. Als onderdeel van de populaire paradijsreeks valt het nieuwe apparaat op door een extra coating die een hoge veerkracht belooft. Met deze nieuwe, oplaadbare metgezel hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u zonder fysieke activiteiten moet doen vanwege uw gehoorverlies. Het leven van Audéo is waterdicht op een diepte van een diepte van een 50 cm. Dit omsluit zowel zoet als zout als zwembadwater.

alternatief voor waterdichte hoortoestellen

Sommige fabrikanten van gehoorapparaten bieden oorstukken die overleven die zwemmen en duiken overleven. Ze vertegenwoordigen een alternatief voor het waterdichte hoortoestel. Bepaalde accessoires kunnen de bescherming tegen water aanzienlijk verbeteren.

Bepaalde deksels voor hoortoestellen kunnen de apparaten effectief beschermen tegen waterhoop en zweet. De hal-Hen superafdichtingen zijn beschermende deksels gemaakt van rubberen soilex die de bescherming tegen het water verhogen. Maar ze kunnen niet gaan zwemmen.

Als u op zoek bent naar een waterbestendig dat mogelijk tegen water is, zorg er dan voor dat de IP-68 van de beveiligingsklasse is geëtiketteerd. Deze hebben dan de best mogelijke weerstand tegen water. Ook zij kunnen niet worden ondergedompeld in water, maar kunnen regen en watersprayers weerstaan.

Ik viel mijn hoortoestel in het water. Wat nu?

Wat te doen als mijn hoortoestel ondanks voorzichtigheid in het water is beland? Mocht het eigenlijk gebeuren dat uw hoortoestel in het water valt, breng de apparaten naar een goede akoestiek. In principe is deze zaak nog geen tragedie als het apparaat slechts kort in het water is geland. De professional in de hoortoestel kan vervolgens bepalen of schade aan de apparaten is ontstaan ​​en mogelijke storingen. Dit kan ook kleine schade herstellen. U hoeft dus niet te vrezen dat het apparaat moet worden vervangen.

zorgtips in één oogopslag

Het is belangrijk dat u zich nog steeds herinnert dat u uw gehoorapparaten niet in het water moet onderdompelen. Dus ga voorzichtig met uw hoortoestellen.

De beste manier om uw hoortoestellen te annuleren in een schaduwrijke en koele plek en beschermd tegen spatten van het water kan het beste worden opgeheven. Houd ze niet in een tas met natte handdoeken. Een te hoge luchtvochtigheid kan ook een negatieve invloed hebben op de prestaties van de hoortoestellen. Als u naar het stoombad of de sauna wilt gaan, moet u eerst uw hoortoestellen plaatsen. Samenvattend kan worden gezegd dat hoortoestellen als een duur horloge zijn en een investering die een goede behandeling vereist. Je zou waarschijnlijk niet gaan zwemmen met je Rolex als je dat niet noodzakelijk hoefde te doen? Dus gebruik je hoortoestel niet te veel.

Conclusie:

  • Laat uw hoortoestel niet op een hete plekje.
  • Voordat je zwemt of sauna's: ga uit het oor en neem een ​​droge en veilige plek in.
  • Blijf niet met natte badpakken.
  • Laat het zweet niet lassen van het hoortoestel.
  • Laat de hoortoestellen 's nachts goed ventileren