Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

Bij kinderen is het horen van reducties tot de meest voorkomende aangeboren sensorische aandoening. Ongeveer 170 miljoen kinderen worden wereldwijd getroffen. Het hoorapparaten van kinderen kunnen de situatie verhelpen en de mogelijk negatieve gevolgen van luisterbeperkingen voor de ontwikkeling van adolescenten kunnen reguleren. Ze bevatten enkele speciale eigenschappen die ze geschikt maken als begeleiding bij kinderlijk leven.

gehoorverlies/gehoorverlies bij kinderen

In het geval van gehoorverlies zijn hoortoestellen niet alleen relevant op het gehoorgebied. Het actieve onderzoek van het milieu is uiterst belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, zowel taalkundig als sociaal. Voor dit doel is interactie met anderen als middel van oriëntatie in de wereld en de ontwikkeling van kinderen in de eerste plaats te begrijpen. Bindingen en relaties die de emotionele basis vormen van persoonlijke ontwikkeling voor adolescenten zijn ook gekoppeld via het (taalkundige) contact met medemensen. Luisteren is daarom een ​​belangrijk onderdeel van de ondersteuning van de genoemde processen, en daarom moeten luisterbeperkingen indien mogelijk vroeg worden behandeld. Hoorzittingen worden meestal goed behandeld met gehoorapparaten of in zeldzame gevallen met implantaten en helpen kinderen een ongecompliceerde verloop van hun jeugd te worden.

Wanneer heeft een kind een gehoorapparaat nodig?

Om deze vraag te beantwoorden, moet worden betaald aan mogelijke tekenen van eerste tekenen die wijzen op de hoorreductie. Dit omvat zeldzame berichten, gebrek aan interesse in akoestische stimuli zoals muziek, luid spreken, falen met luide geluiden. Baby's zijn ook opvallend als ze niet op zoek zijn naar bronnen van lawaai. In deze gevallen moet worden verduidelijkt of het gehoorapparaat van een kinderen vereist is. Hoortests worden snel en pijnloos uitgevoerd in de vorm van luistercreenings voor diagnose. Hier worden zowel het type als het graden van gehoorverlies bepaald om geschikte interventies af te leiden waarmee luisteren wordt ondersteund en gegarandeerd comfortabel.

Kinderhoorapparaten

Over het algemeen worden

aanbevolen voor kinderen en adolescenten jonger dan 16 jaar. Deze zijn robuust gebouwd, stof en waterbestendig en precies gemaakt om de uitgesproken fysieke activiteit van de jonge dragers te weerstaan. Een breed scala aan verschillende kleuren draagt ​​bij aan het vergroten van de gevoelige ervaring. In het beste geval is een statusdisplay ook aan het apparaat bevestigd voor vereenvoudigde werking van het deel van de ouders.

De gehoorbehoeften veranderen met de school op school, omdat het begrip van taal in verschillende hooromgevingen moet worden gegarandeerd om holistische deelname aan de interactieve omgeving in en buiten school te waarborgen. Hoortoestellen van kinderen moeten zowel in de klas als op het schoolplein overtuigen en succesvol leren mogelijk maken als het opzetten van contacten. In de schoolsector kunnen extra accessoires bovendien de onafhankelijkheid en flexibiliteit van het kind vergroten.

Botgeleiding hoortoestellen voor kinderen

Als u de aanpassing van een conventioneel HDO -gehoorapparaat niet kunt gebruiken, zijn hoortoestellen van botgeleiding een andere manier om naar kinderen te luisteren. Enerzijds zijn bottengeleidingapparaten beschikbaar om vast te houden. Hiermee is een lijmadapter bevestigd aan de huid achter het oor, waarop een geluidsprocessor is bevestigd. Noch een operatie is vereist voor dit formulier, noch is het risico op schedelvervorming toegenomen. Aan de andere kant worden kinderen vaak gebruikt bij kinderen, waarvan bewezen is dat ze gebruiker zijn -vriendelijk in kinderlijk spel en tijdens het verhuizen. Een feesttijd te lang moet echter worden vermeden om drukpunten te voorkomen.

Cochlea -implantaat bij kinderen

Ondanks vrij zeldzame gebeurtenis, cochlea-implantaten worden ook gebruikt als een gehooroplossing voor kinderen, op voorwaarde dat bepaalde gebieden van het oor al te slecht beschadigd zijn of Dat het dragen van een conventioneel hoortoestel om andere redenen niet mogelijk is. Cochlea -implantaten kunnen worden gebruikt, zelfs als de haarcellen of binnenoren beschadigd zijn. Het invoegen van het implantaat wordt zelfs op jonge leeftijd aanbevolen, omdat de vooruitzichten voor het leren van een solide gehoor en een standaardvriendelijke kindontwikkeling zo veelbelovend zijn. Dit is echter een niet onaanzienlijke chirurgische interventie waarin complicaties kunnen optreden en die daarom zorgvuldig moeten worden overwogen.

Verschil tussen modellen voor kinderen en volwassenen

Technisch gezien lijken hoortoestellen voor kinderen en volwassenen erg op elkaar, met hoortoestellen van kinderen hebben een vereenvoudigde werking. Vanwege de meer uitgesproken beweging en bijgevolg zijn hoortoestellen voor kinderen bijzonder robuust en tegen water en stof. LED -advertenties vereenvoudigen ook de operatie voor ouders en bevorderen de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid van de kant van de kinderen te nemen. Een ander onderscheid wordt weergegeven in het ontwerp: hoortoestellen van kinderen kunnen meestal worden geselecteerd uit een kleurrijk kleurenpalet om de acceptatie binnen de leeftijdsgroep te vergroten en om de gevoelige huid van kinderen gemaakt van hypoallergene materialen te beschermen. Uiteindelijk is een kindervergrendeling gebruikelijk voor het batterijcompartiment.

Kosten voor kinderapparaten voor kinderen

De kosten voor hoortoestellen van kinderen variëren sterk, afhankelijk van het model en de reeks functies. Het kan snel worden verwacht met een prijs van meer dan € 700 per oor. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de wettelijke zorgverzekeraars een bedrag van maximaal € 786,86 per oor overnemen, soms is er ook een holistische veronderstelling van kosten. Het is het beste om meer rechtstreeks van uw ziektekostenverzekeringsmaatschappij te weten te komen op de kosten van de kostenoverdracht.

Hoortoestel Acoustici voor kinderen

Als u vermoedt dat het horen van een vermindering van uw kind, zou u een arts zo snel mogelijk moeten zien om zekerheid te bereiken. Als het vermoeden wordt bevestigd, moet het aanbod met geschikte hoortoestellen worden aangepakt. Voor de selectie, aanpassing en het instellen van gehoorapparaten bij kinderen, pedacousticisten . De professionals in de gehele zorg die gespecialiseerd zijn in kinderen en jongeren hebben kennis van de horende organen van het kind en het verloop van de ontwikkeling en de behandeling met empathie en kindvriendelijk werkmateriaal. Het is de moeite waard om te zoeken naar een pedakel in de buurt, waarvoor zowel u als uw kind vertrouwen hebben, omdat vanwege de constante groei frequente bezoeken aan de specialist verschuldigd zijn.