Hörgeräte Krankenkasse - Kostenübernahme 2023

aankoop van hoortoestel via de wettelijke ziektekostenverzekering- Hoeveel neemt de ziektekostenverzekering?

U bent geïnteresseerd in gehoorapparaten, maar stelt de vraag of en wat de zorgverzekeringsmaatschappij voor u kan overnemen?

In de volgende gids ontvangt u alle informatie over het onderwerp van de verordening van het gehoorapparaat en de veronderstelling van kosten - zowel voor particuliere als wettelijke ziektekostenverzekering.

zodat u er goed achter kunt komen en weet welke processen naar u toe komen en wat u nodig hebt om de subsidie ​​te behouden.

Hoorzittingsapparaat toelating ziektekostenverzekering: wat betaalt de ziektekostenverzekering voor gehoorapparaten?

De contractueel gereguleerde subsidies van de wettelijke Duitse ziektekostenverzekering kunnen maximaal € 1.700,00 zijn (inclusief de oorpas) voor een voorraad met twee gevallen. En indien nodig is het bijna gratis voor u*als u een gehoorapparaat wilt dat alleen voldoet aan de vereisten van de wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen.

(*Alleen de wettelijke extra betaling van € 10,00/gehoorapparaat zou hier worden betaald als er geen vrijstelling is)

De verordening van het gehoorapparaat

zodat u de subsidie ​​voor ziektekostenverzekering kunt gebruiken, moet u een zogenaamde "ear medische regulering van gehoorapparaat" presenteren aan een akoestiek van een gehoorapparaat. U ontvangt deze verordening van uw behandelend oor-, neus- en keelarts als hij het gehoorverlies bepaalt. De (eerste) verordening is een voorwaarde voor de veronderstelling van de kosten van uw ziektekostenverzekeringsmaatschappij en een noodzakelijk goedkeuringsproces.

Een overeenkomstig gehoorverlies moet beschikbaar zijn:

Hoortoestellen kunnen worden gebruikt in overeenstemming met de toepasselijke AID -richtlijn worden alleen gesubsidieerd door juridische betalers als aan de volgende criteria wordt voldaan (zie pagina 18, §21, paragraaf 1 ):

 • 1. Het tonaudiometrische gehoorverlies (DIN ISO 8253-1) op het betere oor ten minste 30 decibel (DB) in ten minste een van de testfrequenties tussen 500 en 4000 Hertz (Hz)

en

 • 2. Taal audiometrisch het begripspercentage op het betere oor met hoofdtelefoon (DIN ISO 8253-3) bij gebruik van de Freiburg Monosyll-test op 65 dB, niet meer dan 80% is

belangrijk: Zodra u de verordening van uw arts ontvangt, is het slechts 28 dagen geldig . (Indien nodig zal de praktijk van de arts zeker ook graag een dubbele recente datum geven)

Daarom moet u na het ontvangen van de verordening een hoortoestel akoestiekers om uw hoortoestel te starten.

raadplegen.

Als u ons kiest, neemt MySecondear de hele verwerking over met uw ziektekostenverzekering zodra u ons de verordening hebt gestuurd.

doe nu niet-bindende vragen & GT;

Informatie over hoortoestellen zonder persoonlijke bijdrage

De Duitse markt biedt momenteel meer dan 1.000 modellen voor gehoorapparaten die aanzienlijk verschillen in termen van functie, ontwerp en prijs. Het hoeft geen dure zaak voor hen te zijn als ze een hoortoestel kopen. U kunt terugvallen op gehoorapparaten zonder een privéaandeel als een wettelijk verzekerde persoon en hoeft alleen de wettelijk vereiste extra betaling van € 10,00 per gehoorapparaat te doen. De volgende tabel moet de specifieke subsidies illustreren voor "normaal"- gehoorstoornissen (WHO 2-3) van de verschillende kostendragers.

(Opmerking: gemaakt - gemaakte oorpassen/ otoplastics zou een subsidie ​​van € 33,50/ oor (vdek = € 42,80) veroorzaken en, afhankelijk van het gehoorverlies, nuttig/ noodzakelijk zijn - natuurlijk zouden we gelukkig zijn om u hierover te adviseren).

Overzicht van de subsidies voor "Normaal"- Hard of Hoor*

> ziektekostenverzekering 1. Gehoorapparaat 2. Gehoorapparaat

Repareer een vlak tarief **

(per hoortoestel)

vdek (barmer, dak, hek, hkk, kkh, technicus) 690.15 € 690.15 € 154.70 € aok baden-württemberg 685 € 532 € 125 € aok hessen 680 € 527 € 120 € BKK Federal Association 719 € 569 € 150 € BKK Verbund (Pronova, Schwenninger, Audi & amp; Siemens BKK) 685 € 532 € 125 € bkk bahn 685 € 532 € 125 € Knappschaft/ lkk 650 € 494 € 120 € ikk classic 685 € 532 € 125 € ikk verbund 685 € 532 € 125 € big 685 € 532 € 125 €

* wie 2- 3

** Repareer een vast tarief = contractuele regelgeving tussen serviceprovider (hoortoestel akoestiek) en wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen, waarmee alle reparaties/ nieuwe productie van otoplastics van pure ziektekostenverzekeringsmaatschappijen (zonder te betalen) worden gedekt binnen het standaardgebruikstijd van zes jaar.

Afhankelijk van de verscheidenheid aan functies en vorm, kunt u beslissen hoeveel u wilt betalen voor uw hoortoestellen. De ziektekostenverzekering neemt niet alleen een deel van de kosten voor het gehoorapparaat zelf, maar betaalt ook onderhoud door de akoestiek met deze reparatie van het vaste tarief.

Kies een gehoorapparaat dat de reikwijdte van de diensten van de wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen overschrijdt en dus extra kosten voor u maakt, indien nodig, slechts een deel van de gemaakte reparatiekosten. Afhankelijk van het hoortoestel kan er een bijdrage zijn aan reparatie, maar dit wordt natuurlijk alleen gedaan na overleg met u.

Ben ik slechthorend? En zo ja, hoeveel?

 • Nee of slechts kleine beperking (geluidsaudiogram):
  • tot 25 dB gehoorverlies
   • → Particuliere acquisitie mogelijk, geen subsidie ​​door juridische kostendragers
 • Hard of Hoor in overeenstemming met WHO 2-3 (Tonaudiogram):
  • Laag gehoorverlies: tot 40 dB
  • Gemiddeld gehoorverlies: tot 60 dB
  • Sterk gehoorverlies = beperking: tot 80 dB
   • → Subsidie ​​door kostendragers, zelfs als taalaudiogram indicatief is (taal begrip = bij 65 dB niet meer dan 80%)
 • Hard of Hoor in overeenstemming met WHO 4 (grenzend aan doofheid) (Ton Audiogram):
  • Hoogwaardige gehoorverlies: van 81 dB

Alleen vanaf de laatste fase (van 81 dB gehoorverlies) kunt u een verhoogd vast bedrag verwachten in overeenstemming met de WHO 4, die aanzienlijk afwijkt van de subsidies van de "normale"- gehoorstoornis.

Hoe vaak betaalt de ziektekostenverzekering gehoorapparaten?

Tot nu toe is een nuttige levensduur van zes jaar gepland door hoortoestellen. Vanwege de technische vooruitgang duren hoortoestellen ook aanzienlijk langer, zodat het na deze zes jaar alleen nodig kan zijn om te repareren en geen aanbod met nieuwe modellen ten koste van de wettelijke zorgverzekeringsmaatschappijen. Het is echter ook raadzaam om de behandelend arts opnieuw te zien nadat de levensduur van zes jaar is verlopen om een ​​toenemend gehoorverlies te verduidelijken en, indien nodig, om de hernieuwde kosten te waarborgen.

We zullen u het beste ondersteunen bij het veiligstellen van de bijdrage van de ziektekostenverzekering van maximaal 1500,00 euro.

Heeft u vragen? U bent van harte welkom om advies te vragen aan de experts van onze hoortoestel gratis en zonder verplichting. We zullen u graag informeren over alle diensten die u mogelijk heeft. Als u gehoorapparaten van ons koopt, nemen we de hele verwerking en de facturering over bij de ziektekostenverzekering.

doe nu niet-bindende vragen & GT;

Extra betaling van de particuliere ziektekostenverzekering aan gehoorapparaten

De medische criteria bij het bepalen van een gehoorverlies door het oor-, neus- en keelarts zijn hetzelfde als voor wettelijke zorgverzekeraars. Er zijn echter significante verschillen als het gaat om vergoedingsbedragen. Deze hangen volledig af van de individueel overeengekomen contracten tussen u als een verzekerde persoon en uw particuliere ziektekostenverzekering. U kunt meestal meer informatie vinden over het bedrag van de vergoeding in uw contract, op de website van de verzekeringsmaatschappij of uw persoonlijke klantadviseur van de respectieve ziektekostenverzekering.

Hoortoestellen Cash Service: Aan welke vereisten moet mijn hoortoestelmodel overeenkomen zonder extra betaling?

Om een ​​passende kwaliteit in uw hoortoestel te krijgen, moet uw eigen hoortoestel altijd aan bepaalde vereisten voldoen, vereist de wetgever dit. Een gehoorapparaat dat gratis is voor een wettelijk verzekerde persoon, kan nog steeds de modellen bijhouden die onder de betaling zijn.

Dergelijke ziektekostenverzekering moet zowel modern uitgerust als digitaal zijn. De minimumvereisten omvatten alle gehoorapparaten die we aanbieden:

 • Digitale technologie
 • Omnidirectionele en gerichte geluidsabsorptie (voor HDO -apparaten = hoortoestellen om achter het oor te worden gedragen)
 • Multi -channel (minstens zes kanalen)
 • Adaptieve feedback en verstoring van interferentie
 • Ten minste drie handmatig selecteerbare/ alternatieve automatische hoorprogramma's
 • Versterkingsprestaties in overeenstemming met de vereisten van de productsubgroep/ gehoorverlies

In overeenstemming met de richtlijnen moeten individuele instellingen van ten minste zes frequentiebereiken of meer worden behandeld. Bovendien moeten er ten minste drie gehoorprogramma's beschikbaar zijn om zich aan te passen aan verschillende dagelijkse situaties. Om te storen aan het storen van fluitjes moeten worden verminderd, moet feedbackonderdrukking beschikbaar zijn. Andere achtergrondgeluiden moeten verborgen zijn.

U hebt MySecandear gekozen om ons uw regelgeving te sturen, wat gebeurt er dan?

Indien nodig (niet vereist voor alle wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappijen), dienen we uw hoortoestel voor aan de wettelijke ziektekostenverzekeringsmaatschappij zonder uw interventie en hebben we de subsidie ​​daarvan verzekerd (voorbeeld: alle ziektekostenverzekeringsmaatschappijen die tot de VDEK behoren - Zie Grant Tabel).

U ontvangt uw nieuwe hoortoestellen van ons, probeer ze gratis uit en als u u bevredigt, ontvangt u de documenten (post of e -mail) die ook nodig zijn om de Subsidie ​​voor ziektekostenverzekering aan te vragen, die u zult Meld u vervolgens aan met ons terug. Na het ontvangen van de nodige documenten, vragen we vervolgens de ziektekostenverzekeringssubsidie ​​en de hoortoestelzorg wordt beschouwd als voltooid voor u en ons.

De volgende zes jaar zijn wij uw sterke partner, die u blijft ondersteunen rond hoortoestelzorg,

 • Voor onderhoud/ reparaties
 • In verlies
 • Met een horen achteruitgang

We zijn er nog steeds voor je!

doe nu niet-bindende vragen & GT;

Wij ondersteunen u!

Als u op zoek bent naar een hoortoestel dat perfect zou moeten passen bij uw situaties in het dagelijks leven, ondersteunen wij u 100 %. U kunt volledig op onze service vertrouwen.

Als u vragen heeft over facturering, uitbetaling/ persoonlijke bijdrage, prijs- of gehoorapparaten in het algemeen, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen. We informeren u niet alleen over de algemene procedure voor hoorzittingszorg, maar we zullen u alle gedetailleerde achtergrondinformatie geven over alle services die verband houden met uw hoortoestel. Daarom moet u niet aarzelen, maar idealiter contact opnemen met een van onze experts op het gebied van gehoorapparaten. Wij ondersteunen u bij het vinden van het juiste gehoorapparaat voor u en uw gehoorverlies en indien nodig.

Samen kiezen we het beste voor u. We garanderen ook dat de prijzen steeds goedkoper worden in vergelijking met andere providers.

Onze informatie is neutraal, niet -bindend en gratis. Met ons aan uw zijde kunt u snel beter horen. We kijken ernaar uit je te zien!

doe nu niet-bindende vragen & GT;