Presbyakusis (Altersschwerhörigkeit): Definition, Symptome & Ursachen

Wat is Presbyakusis (leeftijd -old hoorzitting)?

Elke zevende volwassene in Duitsland wordt getroffen, van 65 jaar van elke seconde. We hebben het over Presbyakusis, d.w.z. het gehoorverlies. U kunt ontdekken hoe het tot stand komt, wat de gevolgen zijn en wat u eraan kunt doen.

Presbyakusis Definitie: SPRICER

Presbyakusis is het medische concept voor de dwerg. Het natuurlijke verouderingsproces beïnvloedt niet alleen de sensorische cellen van haar in ons binnenoor, maar ook de audiozenuw en ons gehoorcentrum. Als gevolg hiervan wordt een gehoorvermindering gemaakt, die zich meestal bevindt in het hoogfrequente gebied . Ziekten, stress of hoge geluidsvervuiling verhogen de gehoorslijtage, die meestal begint vanaf de leeftijd van 50.

Presbyakusis veroorzaakt

Zodat we een geluid kunnen waarnemen, loopt een multi -gelaagd proces in onze oren: het geluid dwaalt door de lucht en wordt door onze oorbeker naar ons trommelvlies doorgestuurd. De trillingen van het trommelvlies worden op hun beurt overgebracht van ons middenoor naar het binnenoor.

In het binnenoor, dat ook wordt genoemd, wordt het gewasslak of cochlea genoemd, er zijn veel kleine Hair Sense -cellen . Als een geluidsgolf arriveert, registreren de cellen van het haar een beweging en rapporteren dit aan onze hersenen. In het laagste deel van de slak bevindt het haar dat cellen zijn gevestigd, die verantwoordelijk zijn voor de perceptie van hoge tonen . Hoe hoger de cellen op het gewas worden geplaatst, hoe meer dieper de tonen zijn die door hen worden doorgestuurd. Dat betekent dat alle signalen, hetzij hoog of diep, de basis onderaan doorgeven.

Het proces is vergelijkbaar met een trap : zelfs als ik naar de tweede, derde of vierde verdieping wil gaan, ren ik over het tapijt op de begane grond. In de loop der jaren laat dit zijn sporen op het tapijt achter, het sterkst direct bij de ingang op de begane grond. Net als het tapijt , gebruik het haar dat cellen hieronder betekent en registreren hoge tonen, de snelste van . De bovenkant wordt in vergelijking minder geclaimd. In de loop der jaren is het hoorzitting met een hoge peiling zo kruipend. lawaai, stress of comorbiditeiten versnellen de toenemende achteruitgang.

Presbyakusis -symptomen

In de regel is de Presbyakusis zo'n geleidelijk proces dat het niet wordt opgemerkt door de betrokken persoon. De eerste tekens zijn dat

  • TV -apparaten en radio's Lauter moet worden geplaatst
  • Vooral in rusteloze situaties begreep niet meer alles
  • Inzicht in VOORS EN KINDEREN is moeilijk, omdat ze in het hoogfrequente gebied vallen

diagnose van Presbyakusis

Om een ​​diagnose te stellen, nemen de ENT -artsen de medische geschiedenis van de patiënt aan, kijken naar de gehoorgang als onderdeel van een otoscopie en kijken naar het trommelvlies. Factoren zoals eerdere ziekten, geluidsvervuiling en erfelijke beoordeling helpen de diagnose van de gehoorvermindering te stellen. Otoscopie wordt gebruikt om andere oorzaken uit te sluiten, zoals een gesloten gehoorgang, een defect trommelvlies of ontsteking van het middenoor.

Het beslissende deel van de diagnose is echter de geluids- en taalaudiometrie . De gehoordrempel, d.w.z. het volume, wordt bepaald door middel van de geluidsaudiometrie, waarin een geluid door de patiënt wordt waargenomen. Als een gehoorverlies hier wordt bepaald in verband met een verslechterde taalbegrip , wordt de diagnose als veilig beschouwd.

Presbyakusis -behandeling

dwerg kan niet worden behandeld met medicatie of operaties . In plaats daarvan geven de ENT -artsen een verordening uit voor een hoortoestel. Vanaf hier neemt de hoorzittingszorg professional het aanbod van gehoorapparaten over. Deze verbeteren het taalbegrip van de patiënt en helpen opnieuw deel te nemen aan het leven.

Samenvatting

Presbyakusis is de diagnose, wat meestal leidt tot het aanbod van het gehoorsysteem. In hun cursus toont dwerg zichzelf als een kruipend proces . Daarom is het raadzaam om uw hoorzitting regelmatig te controleren om in een vroeg stadium mogelijke schade te herkennen. Hoe eerder het gehoorverlies wordt gediagnosticeerd, hoe gemakkelijker het is om te wennen aan gehoorsystemen.