MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

heb je ooit een insect in je oor gehad?

Het kan eigenlijk gebeuren dat een insect zijn weg vindt in je oor. In eerste instantie merkt u dat misschien niet, maar uw oor begint te jeuken. Als u dan naar een dokter gaat, vindt hij de kleine dader in uw oor.

In dit geval neemt uw arts van oor, neus en keel een oorspoeling aan om het insect weer buiten te krijgen.

Bijvoorbeeld, een vrouw in China heeft zoiets meegemaakt. Nadat ze vier dagen een jeuk in haar oor voelde, ging ze naar haar dokter. Hij ontdekte eigenlijk iets in haar oor dat daar niet hoorde. Een springende spin werd in de slapende vrouw gekropen en had zich daar thuis gevestigd. Omdat de spin echter niet vrijwillig wilde verhuizen, moest de dokter helpen.

draaien in het oor

In Australië werd een man genaamd Hendrik Helmer geplaagd door ernstige pijn in het oor in de nacht. Hij vreesde dat een Australische gifspider zich in zijn oor had genesteld en aanvankelijk een oor van het water had gemaakt met water zelf. Uiteindelijk kon de ongenoemde gast alleen in het ziekenhuis worden blootgesteld: een arts vond een kakkerlak van 2 cm lange kakkerlakken in zijn gehoorgang. De dokter moest eerst de kakkerlak doden om de man van haar te kunnen bevrijden.

In India was een oorpatiënt vergelijkbaar. Een levende grill had zich comfortabel in het oor van de man gemaakt. De man voelde ernstig oorpijn, daarom ging hij naar de dokter naar het ziekenhuis. Grilling is een van de insecten die zich overdag in een smalle grot verbergen en vervolgens 's nachts actief zijn, en deze kopie had de oorgang van de man als een grot gevonden.

Is een oor stijver gevaarlijk in het oor?

Misschien is het idee bijzonder ongemakkelijk voor u, die kan zoeken naar een grot uit het rijk van insecten in uw directe omgeving. Er zijn bijvoorbeeld veel doucheverhalen over de oorbel. Oren zijn ook native, en ze hebben speciale tang waarmee u de trommelvlies van een persoon zou schaden. Maar dat is eigenlijk een mythe, want hoewel deze insecten opmerkelijke tang hebben, is de naam misleidend. Ears werden echter in vroegere tijden eigenlijk gebruikt voor medische doeleinden. In de middeleeuwen waren ze grindd om ze te gebruiken in het geval van oorziekten. Op dat moment werd aangenomen dat het poeder zou helpen bij ontsteking of oorpijn van de gehoorgang.

Andere landen, andere douane

Als u uw nachten in het buitenleven doorbrengt, kan het gebeuren dat een insectnest in uw oren. De oude Egyptenaren gebruikten daarom een ​​speciale hoofdsteun. Als gevolg hiervan minimaliseerden ze het risico dat een indringer zich een weg zou banen in de neus, mond of oor. Het slapende comfort liet echter veel te wensen over.

In sommige Afrikaanse culturen is het volkomen normaal om op de grond te slapen. Als gevolg hiervan worden mensen direct aan veel insecten blootgesteld en hebben ze geschikte beschermende maatregelen nodig. Sommige volkeren weten dat ze zichzelf op de ellebogen ondersteunen om te slapen. Het hoofd wordt opgeslagen op de schouder of op de handpalm. Het insect heeft dus moeilijker om de verhoogde hoofdpositie te bereiken en een onbeschermde fysieke ingang te vinden, zoals oren, neus of mond.

De juiste procedure voor een insect in het oor

Als u daadwerkelijk het gevoel heeft dat een insect in uw oor is verplaatst, dan zou u een arts zo snel mogelijk moeten zien. Misschien is het kalmerend voor u om te weten dat dergelijke gevallen zelden optreden. De natuur heeft een verfijnd natuurlijk afweermechanisme ontwikkeld. Wist je dat insecten kunnen worden afgeschrikt door de bittere stoffen die in je oorwas zitten?

waardevolle tips voor dergelijke situaties:

In elk geval moet u kalm blijven. Zelfs als het idee paniek in je veroorzaakt, moet je weten dat in de meeste gevallen de insecten zelf uit het oor kruipen.

Benader een arts onmiddellijk die het insect professioneel met de juiste instrumenten kan verwijderen. Dus u vermijdt dat onnodige schade aan uw oor wordt toegevoegd.

Als u het kruipende dier niet van een arts kunt laten verwijderen, kunt u als volgt verder gaan: Tand uw hoofd zodat het aangetaste oor naar boven wijst. Nu leg je plantaardige olie, bijvoorbeeld olijfolie. Wacht een paar minuten totdat de olie kan werken. Dus je doodt het insect. Spoel dan je oor met lauw water. Controleer of het insect is voltooid. Als individuele delen van het dier ontbreken, moet u onmiddellijk naar de dokter gaan. Laat in elk geval uw oor onderzoeken zodat u verwondingen kunt uitsluiten.

U moet nooit proberen het insect met pincet of ander object uit de gehoorgang te verwijderen. Daarmee kun je het insect alleen maar naar je gehoorgang brengen, in het ergste geval kan het het ook erin stoppen. Er is een risico om uw trommel te schenden. .

Heeft u nog andere vragen over gehoorverlies of andere onderwerpen? U bent van harte welkom om telefonisch contact met ons op te nemen. Onze getrainde hoorzorg professional Biedt u een gedetailleerd en niet -bindend advies. Dit is natuurlijk gratis voor jou.