Wasser im Ohr beim schwimmen

Of het nu na het zwemmen, een snelle douche of trein in het zwembad is, vaak blijft water in het oor en beïnvloedt ons luisterend begrip. Je oor voelt verstopt en alles klinkt gestoomd. Soms duurt dit effect enkele dagen. Omdat er ook bacteriën in het water kunnen zijn die infectie kunnen veroorzaken, is het begrijpelijk als u het snel uit uw oor wilt krijgen. Daarom hebben we de beste en snelste manieren samengesteld om je oor van vloeistof te bevrijden in dit bericht.

Wat zijn de gevolgen van water in het oor?

Vloeistof in het oor bevordert de groei van champignons en bacteriën en kan leiden tot infectie gepaard met zwelling of irritatie. Vaak treedt jeuken op, die versterkt bij het trekken van de oorlel. Een probleem is ook een te frequente reiniging van het oor, omdat te veel oorwas vaak wordt verwijderd. Dit beschermt uw oren echter tegen binnendringen van schadelijke bacteriën of champignons. Als water in het oor komt, is de verdedigingsfunctie verzwakt en is er een risico op acute oorkanaalontsteking. Er is een hoog risico op dergelijke infecties, vooral bij het zwemmen in vuile wateren of in de bubbelbad. In ernstige gevallen kan een dergelijke infectie zelfs worden gehoord of de ontstekingspreidingen in het binnenoor en andere delen van het lichaam. Als water in het oor pijn veroorzaakt, zou u zeker een dokter moeten zien. Pijn of jeuk duidt op een bestaande infectie in de gehoorgang. Verhoogd contact met zout en chloor stimuleert de gehoorgang en geeft de voorkeur aan de penetratie van vreemde lichamen. De ingrediënten van cosmetica kunnen ook leiden tot irritatie en scheuren in het oor en, indien nodig, de penetratie van vloeistof in het oor bevorderen.

hoe kan ik water in het oor verwijderen?

Er zijn verschillende opties om water uit het oor te verwijderen. Vloeistoffen verdwijnen echter meestal alleen van het oor. Als u de vloeistof sneller wilt verwijderen, hebben we hier de beste ondersteunende maatregelen vermeld om snel weer goed te kunnen horen.

maak een vacuüm in het oor

Verwijder je hoofd enigszins en leg je handpalm op het aangetaste oor. Trek nu snel je hand samen en open hem opnieuw. Het water moet door het vacuüm uit het oor worden getrokken.

Laat het water verdampen

Een andere manier om water uit het oor te verwijderen, is door het water te laten verdampen. Om dit te doen, blijf je aan het oor met een klap met het laagste niveau, houd minstens een afstand van 30 cm in je oor. Verplaats de haardroger heen en weer terwijl je aan je oorlel trekt. Na een paar minuten blaas -up had het water in het oor moeten verdampt.

warm kompres op het oor

Verwijder een washandje in warm water en leg het op je oor. Verlaat het washandje 30 seconden en neem een ​​minuut pauze. Herhaal het proces vier tot vijf keer.

Trek aan de oorlel

neigt naar de zijkant. Het aangetaste oor moet naar beneden wijzen. Trek dan aan je oorlel. Het water beweegt en kan weglopen.

Valsava -methode

Sluit je mond en houd je neus. Vervolgens reinigt u uw neus om de gehoorgang te verwijderen. Vaak kun je een korte scheur horen. Dit is een teken dat de buis nu gratis is.

over -The -Counter Ear Drops

In sommige apotheken kunt u geen voorgeschreven oordruppels vinden met natuurlijke ingrediënten. Soms veroorzaakt water een zwelling van de oorwas. Dit kan worden verzacht door de druppels oren en afvoer. U moet het pakketinvoeging echter van tevoren lezen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

oorblikken

Oorblikken kunnen ook de situatie in het oor verhelpen. Dit zijn holle kaarsen gemaakt van was die je kunt aankondigen wanneer je ligt. De was zorgt voor warmte in het oor en kan ervoor zorgen dat de water- of oorwas stroomt. Deze methode moet echter met voorzichtigheid worden uitgevoerd. Als de hitte in je oor ongemakkelijk vult, is het het beste om zonder te doen. Deze methode is een alternatieve medische maatregel. De warmte is bedoeld om positieve processen in het oor te stimuleren en het water te laten weglopen. Een remedie voor verstopte gehoorkanalen is echter niet wetenschappelijk bevestigd.

Het water in het oor verdwijnt niet en ik heb pijn?

In dit geval wordt een mogelijke infectie in het oor aangekondigd. Bezoek onmiddellijk een oorarts. Ondersteuningswater wordt weggezogen. Als er al ontsteking is opgetreden, zal uw oorarts oren of antibiotica voorschrijven. Als de behandeling niet onnodig aarzelt. Het kan complicaties komen, zoals gehoorverlies of chronische ontsteking in het oor. Acute ontsteking van de gehoorgang kan meestal goed worden behandeld met conventionele medicijnen als de behandeling onmiddellijk plaatsvindt. In het geval van verstopt oor kan professionele schoonmaak van de oorarts ook de situatie verhelpen. Vooral speciale en zeldzame schimmels of bacteriën kunnen de behandeling vertragen. De specifieke anatomische aard van het oor kan ook een negatieve invloed hebben op het behandelen van de ontsteking van de gehoorgang. Bovendien kan een allergische reactie op ingrediënten uit oordruppels leiden tot irritatie.

Kan ik de penetratie van water in mijn oor voorkomen?

Ja, u kunt voorkomen dat water van tevoren doordringt. Watbescherming oordoppen beschermen de gehoorgang ervoor tijdens het zwemmen of zwemmen. U moet echter zeker de oordoppen regelmatig desinfecteren na het dragen om de penetratie van bacteriën of champignons te voorkomen. Uw hörakustiker kan u ondersteunen bij de juiste selectie van de oordoppen. Vermijd te frequente en intensieve oorreiniging. Het oorwas in het oor beschermt je tegen infecties, als er te weinig in het oor zit, is je verdedigingsfunctie verzwakt. Warm water is al voldoende voor de rechteroorhygiëne. Het frequente gebruik van oorbellen moet worden vermeden. Als u duikers of zwemmers zijn die regelmatig in diepere wateren reizen, wordt het gebruik van natuurlijke oordruppels aanbevolen vóór contact met het water. Rijd niet te diep in de gehoorgang met wattenstaafjes, verwondingen en scheuren maken het gemakkelijk om in het oor en andere vreemde lichamen te komen. Als het niet absoluut noodzakelijk is, vermijd dan het gebruik van badkappen tijdens het zwemmen, die de huid in je oor kan schrapen en ook ongunstige mogelijkheden voor bacteriën en schimmels kan creëren.